A2 Süt Nedir?

A2 SÜT, SİNDİRİMİ EN KOLAY SÜT

Bilim, sütün genetik şifrelerini çözdü
Genetik bilimciler günümüzde ineklerin 2 çeşit süt ürettiğini keşfettiler ve bu sütleri A1 ve A2 diye kodladılar. A2 sütün, ‘ata süt’ diyebileceğimiz insan için sindirimi en kolay, en doğal süt olduğunu bilimsel olarak ispat ettiler.

Peki, günümüzde içtiğimiz her süt, A2 süt mü? Gelin bu sırrı keşfeden genetik uzmanlarının anlattıklarından yola çıkarak minik bir hikaye aktaralım sizlere...

Bundan 10.000 yıl önce inekler, yalnızca ‘A2 Süt’ veriyordu. İnsanlar binlerce yıl A2 süt özellikli inek sütleriyle beslendi, kendi metabolizmasına uygun bu sütü kolayca sindirebildi. Ancak zamanın ve çevrenin etkisiyle bazı ineklerde bir mutasyon oluştu. Sütlerinin içindeki bir protein yapısı olan beta kazein zincirindeki 67. aminoasit, mutasyona uğrayarak değişti. Bu değişim, sütlerin içeriğini de değiştirdi. Dolayısıyla insana olan faydasını da olumsuz etkiledi. A1 sütü içenlerde sindirim güçlüğü oluşuyor, sindirilirken ortaya çıkan zararlı bileşenler nedeniyle genel sağlığını da etkileyecek bazı olumsuzluklar yaşanıyordu.

Zamanla A1 mutasyonu daha çok sayıda inekte görüldü, daha yaygın ve baskın hale geldi. Bu nedenle insan doğasına uygun A2 süt üreten inek sayısı da giderek azaldı. Genetik bilimcilerin ineklerdeki 67. aminoasit mutasyonunu keşfine kadar ineklerin ‘A1 süt mü, A2 süt mü’ verdiği hiç bilinmedi. Günümüzde, şanslıyız! Bugün inekleri ve sütlerini ‘ata süt mü yoksa mutasyona uğramış süt mü’ olduğunu bilimsel olarak tespit edebiliyoruz. A2, sütün tarih boyunca süregelen evrimiyle değişime uğramamış, sütün ilk halinde bulunan en değerli protein türü olduğunu biliyoruz!

Tüketicisine en doğal ve sağlıklı sütü sunmayı amaç edinen Uluova, yalnızca A2 süt üreten ineklerin sütüyle süt ve süt ürünlerini üretiyor, Türkiye’de ilk kez TUBİTAK onaylı ilk A2 sütünü tüketicimize sunuyoruz.
Diyoruz ki; Uluova, insan doğasına en uygun, sağlıklı ve sindirim dostu süttür!

A2 Süt Nedir?